“HANGON
MODERNISERADE
LACKERINGSPROCESSEN”

“I vår etableringsprocess för tillverkning
av gräsklippare i Polen var HangOn en
fantastisk partner.”

Jesper Andersen, platschef på Husqvarna i Mielec, Polen


Allt började 2010 då Husqvarna AB skulle flytta sin gräsklipparproduktion till Polen. Utrustningen i den svenska fabriken var färdig att bytas ut efter många års användning. ”Vi beslutade att bygga en modern line och frågade HangOn om de kunde ge oss några idéer om hur vi borde hänga smartare och effektivare i framtiden,” säger Jesper Andersen, platschef på Husqvarna i Mielec, Polen. 

Uppdraget för HangOn var att skapa bra förutsättningar för effektiv hängning och att sätta upp en väl fungerande grund för hela lackeringsprocessen. ”Vi bjöd in HangOn i vår process och de hjälpte oss med ett antal smarta lösningar för både maskering och hängning,” säger Jesper Andersen. 

Totalt har HangOn producerat 30 olika komplexa hängare och specialkrokar åt Husqvarna. De har också skapat en lösning för automatisk hängning av chassidelar direkt efter en svetsoperation. 

“Vi är mycket nöjda med lösningarna från HangOn, det har resulterat i effektiv lackering med enastående resultat. De lyssnade till våra behov och arbetade snabbt och nära oss. Vi har fortsatt löpande projekt och kommer även i framtiden att arbeta med HangOn,” avslutar Jesper Andersen.