” HANGON GJORDE DET
MÖJLIGT ATT GÅ FRÅN
TVÅ SKIFT TILL ETT”

Tack vare smarta lösningar från HangOn kunde
Electrolux Laundry Systems i Sverige reducera
med ett skift i sin produktion.

Urban Carlsson, Electrolux Laundry Systems


”För tre år sedan bestämde vi oss för att dubblera hängningen i våra ramhängare och samtidigt letade vi efter nya lösningar för att effektivisera hela lackeringsprocessen”, förklarar Urban Carlsson på Electrolux Laundry Systems i Ljungby.
”Tillsammans med HangOn testade vi ett antal olika lösningar för hängning. Det tog veckor och flertalet av idéerna fungerade inte alls. I slutet av varje dag fanns en ny utmaning för min kontakt på HangOn och redan dagen därefter levererades en ny lösning. Det var otroligt, och vi löste ett flertal problem i slutändan. HangOn hittade på ett smart sätt att fylla hela utrymmet i conveyern; det handlade inte om att jobba snabbare utan att hänga tätare. Detta gav oss möjligheten att gå från två till ett skift”, säger Urban Carlsson.

Urban Carlsson har haft ett samarbete med HangOn sedan mitten av nittiotalet. ”Första gången jag träffade dem var på en mässa, där jag upptäckte deras smarta system för hängning. Sedan dess har jag endast haft ett fåtal olika kontaktpersoner vilket verkligen är en styrka. Vi har en god relation, de känner oss och förstår vår verksamhet, hur vi arbetar och vad vi behöver. De är en pålitlig partner som levererar i tid. Om någonting är försenat förklarar de varför. Vår nära relation består trots att deras företag har växt sig större internationellt.

Urban Carlsson konstaterar avslutningsvis att de nu har en optimal lackeringsprocess på Electrolux Laundry Systems.
”Jag tror inte vi kan vara effektivare för tillfället. Tillsammans med HangOn har vi utvecklat en stabil  process för vår hängning. Men självklart söker vi framtida smarta lösningar.”